dk se  no  en  es  fi  fo

Hjálp til upplestur

Á hesari heimasíðuni kanst tú fáa tekstin lisnan upp. Markera tekstin, ið tú ynskir at fáa upplisnan. Trýst á “Les” knøttin. Eftir lítlari løtu verður teksturin lisin. Niðanfyri verður greitt frá hvussu tær ymisku funktiónirnar virka.

Funktiónur í lesiWEB

lesiWEB 2.0 hevur ein ’flótandi’ amboðsbjálka, ið fylgir við tær tá ið tú flytir upp og niður á heimasíðuni. Tað eru hesar funktiónir:

Afspil-knappen Les. Tá tú trýstir á knøttin verður tann markeraði teksturin lisin upp. Funktiónin kann eisini veljast við at trýsta á ’Alt + L’

Stop-knap Steðga. Tá tú trýstir á knøttin, so steðgar upplesturin. Funktiónin kann eisini veljast við at trýsta á ’Alt + S’

Hjælp-knap Hjálp. Tá tú trýstir á knøttin, so letur ein síða upp, ið vísir tær hvussu lesiWEB skal brúkast. Funktiónin kann eisini veljast við at trýsta á ’Alt + J’

Stillingar: Tá tú trýstir á knøttin, so fært tú møguleika at broyta upplesturin, títtleikan og lesigóðskuna.

Gev Gætur: Fyri at hoyra upplesturin er umráðandi at ljóðið á telduni er frá.

JavaScript

Fyri at upplesturin skal vera møguligur, so er neyðugt, at Java Script er aktiverað í tínum internet kaga.