dk se  no  en  es  fi  fo

Hjælp til oplæsning

Denne hjemmeside kan læses op. Markér den tekst du ønsker oplæst og klik på afspil-knappen. – Efter få sekunder læses teksten op! Nedenfor finder du mere information om hvordan du anvender læseWEB 2.0-toolbaren.

Funktioner i læseWEB

læseWEB 2.0 er en ’flydende’ toolbar, der følger med når du scroller/ruller ned over siden. læseWEB 2.0 har flg. funktioner:

Afspil-knappen Én afspil-/oplæsknap. Når du klikker på afspil-knappen, oplæses den markerede tekst efter få sekunder. Funktionen kan også aktiveres med ’Alt + L’

Stop-knap Én stop-knap. Når du klikker på stop-knappen, stoppes oplæsningen. Funktionen kan også aktiveres med ’Alt + S’

Hjælp-knap Én hjælp-knap. Når du klikker på hjælp-knappen, åbnes siden der beskriver brugen af læseWEB 2.0. Funktionen kan også aktiveres med ’Alt + J’

Én Indstillinger-knap: Når du klikker på indstillingerknappen åbner du menuen hvor du kan justere på oplæsningshastighed og oplæningskvaliteten.

OBS: For at kunne høre oplæsningen er det vigtigt at du har tændt og skruet op for lyden på din computer.

JavaScript

For at kunne benytte oplæsningsfunktionerne skal Java Script være aktiveret i din browser.